Ofte stilte spørsmål om våre produkter

Amok Draumr

Ja, det følger med opphengsstropper til alle våre hengekøyer. Slik fungerer opphengsstroppene: Draumr opphengsstropper   

Våre Draumr hengekøyer er designet for å brukes sammen med et passende liggeunderlag, og i samarbeid med hengekøya gir liggeunderlaget den unike flate liggestillingen, og den nødvendige strukturen. I en Draumr hengekøye trenger du ikke underquilt ettersom liggeunderlaget isolerer nedenfra og holder deg varm. Hengekøya kommer med en egen lomme som holder liggeunderlaget ditt på plass.

 

Se video av hvordan du pumper opp liggeunderlaget her  

Se video av hvordan du tømmer liggeunderlaget for luft og pakker det sammen her 

 • Myggnett: Helt nytt design, bedre kvalitet og funksjon. 3 glidere gjør det enklere å åpne og lukke myggnettet der du måtte ønske. Fargen er mørkegrå og grenser mot det svarte.
 • Oppbevaring: Avtagbar pakkpose som kan festes inni køya
 • Vannstoppere for å hindre at vann renner inn i køya via stroppene
 • Draumr 5.0 har mer plass i fotenden og lavere vekt enn forgjengeren
 • Du ligger like flatt og stolfunksjonen er lik som i Draumr 4.0.

Klikk her for en introduksjon til: Draumr 5.0 

Du bør velge Draumr 5.0 i standard lengde dersom du er under 180cm. Er du mellom 180-210cm vil Draumr XL passe deg best. 

Se vår utfyllende størrelsesguide her: Størrelsesguide 

 • Hengekøyene er helt like både når det kommer til størrelse og funksjoner
 • Draumr UL er en ultralett versjon av Draumr 5.0 og er laget av lettere materialer.
 • Maksimal vektgrense for Draumr 5.0 er 180kg, mens den for Draumr UL er 120kg.
 • Draumr 5.0 vil gi noe mer vindbeskyttelse enn Draumr UL, men det ultralette UL-stoffet gjør hengekøya nesten gjennomsiktig, og det synes vi faktisk er ganske unikt;)

Klikk her for å se våre nyeste produkter: Våre nyheter! Draumr 5.0, UL, og mer.   

 

 • Vekt og pakkvolum: Draumr UL pakker og veier mindre enn Draumr 5.0. Dersom dette er viktig for deg kan det være lurt å vurdere Draumr UL.
 • Slitestyrke: Draumr UL er en solid hengekøye, men når det er sagt, er Draumr 5.0 laget av kraftigere materialer enn Draumr UL, og er derfor noe mer robust. Dersom slitestyrke er det viktigste for deg, anbefaler vi å gå for Draumr 5.0.

I de fleste tilfeller er skader på våre hengekøyer knyttet til uhell som f.eks kontakt med skarpe gjenstander, glør fra bål o.l. Uavhengig av hvilken køye du velger er det viktig å utvise forsiktighet når du henger opp og pakker ned hengekøya før og etter bruk.

 

Nei, det må du ikke. Aluminiumsstengene er tilleggsutstyr som du ikke er avhengig av. Når det er sagt, ser vi at de aller fleste velger å kjøpe aluminiumsstenger til sin hengekøye. Stengene kan brukes i hode- og fotende for å løfte stoffet og myggnettet for en romsligere hengekøye. Pinner fra naturen vil gjøre samme nytte, så her lar vi det være opp til den enkelte å bestemme selv. 

 

Sjekk ut denne videoen for tips til hvordan du kan sette inn aluminiumsstengene, og hvordan du ikke bør gjøre det: Slik setter du inn aluminiumsstengene   

Her må du prøve deg litt frem for å finne den metoden som passer best for deg. Ta en titt på denne videoen for litt inspirasjon: Hvordan komme inn i din Draumr hengekøye    

 

Hvis du foretrekker skriftlige instruksjoner, finner du dette i vår brukermanual 

I videoen under finnes flere gode ideer. Vi håper du finner den måten som passer best for deg!

Hvordan komme inn i soveposen   

Ja, hengekøya kan vaskes, og vi anbefaler håndvask med en mild såpe før du henger den opp til tørk. Hengekøya bør ikke vaskes i vaskemaskin, og du bør ikke stryke eller tørke hengekøya i tørketrommelen.

Du finner også en vaskeanvisning på innsiden av pakkposen. 

Ta en titt på denne videoen for mer informasjon: Hvordan vaske din Draumr hengekøye  

Liggeunderlag

Ja, alle våre liggeunderlag er skreddersydd for Draumr-køyene.

Våre LW-underlag passer i Draumr i standard lengde, mens XL-underlagene passer i Draumr XL. Se video av våre liggeunderlag her: Fjøl kolleksjon - 2021 

 

Nei, det anbefaler vi ikke. Riktig lengde på liggeunderlaget er nødvendig for best mulig funksjon og komfort. Et kortere liggeunderlag enn hva som er anbefalt kan føre til at liggeunderlaget sklir og du vil heller ikke kunne utnytte deg av hengekøyas fulle lengde.

 • Draumr 5.0 standard lengde: Kompatibel med alle våre Fjøl LW-liggeunderlag (198x65x9cm) eller tilsvarende liggeunderlag
 • Draumr 5.0 XL: Kompatibel med alle våre XL-liggeunderlag (220x65x9cm). Vi er de eneste som selger liggeunderlag som er 220cm lange. Så vidt vi vet. 

Dersom du har et liggeunderlag med langsgående luftkanaler, og ca. mål 198x65x9cm / 220x65x9cm (XL) kan dette brukes.

 • Tynne liggeunderlag eller skumunderlag er ikke egnet for å bruke i en Draumr-køye. Slike liggeunderlag er ikke stive nok, og vil ikke gi den nødvendige strukturen som trengs for å ligge flatt. Det vil i tillegg være veldig vanskelig å bruke stolfunksjonen.
 • Liggeunderlag med luftkanaler på tvers, eller luftceller er ikke optimale for bruk i en Draumr-køye. Du vil mest sannsynlig oppleve at hode- og/eller fotenden bøyer seg nedover, og du vil ikke få den ønskede flate liggestillingen.
 • Vi anbefaler å lokalisere lekkasjer ved bruk av såpevann. Se video her: Hvordan lokalisere lekkasje / reparere lekkasje? 
 • Har du Fjøl Winterlight eller Fjøl Ultralight? Sjekk at den svarte o-ringen og den grønne flappen i ventilen sitter ordentlig på plass før du leter etter eventuelle andre lekkasjer. 

 

 

R-verdiene vi har oppgitt er omtrentlige og baserer seg på tester gjort på fabrikken og sammenligning med tilsvarende underlag med samme materialer og isolasjon. I 2023 vil vi gå over til den nye standarden og oppgi mer eksakte tall.

Ja, alle våre liggeunderlag kan brukes i telt og på bakken så lenge man er forsiktig og passer på at underlaget ikke kommer i kontakt med noe som kan føre til skader. Vi anbefaler å legge en liten presenning, bakkeduk eller lignende under liggeunderlaget dersom du skal sove direkte på bakken. Liggeunderlagene tåler å bli fuktige, men husk at de alltid må få muligheten til å tørke godt før de pakkes ned for oppbevaring. 

Over tid vil nok de aller fleste oppleve at tekstilet får noen felter som endrer farge eller blir misfarget. Dette kan skyldes at underlaget har vært i kontakt med blant annet svette, smuss eller fett fra huden. Du kan prøve å vaske bort flekkene med lunkent vann med en mild såpe (gjerne ullvaskemiddel), men vi kan ikke garantere at flekkene vil forsvinne helt. Heldigvis fungerer underlaget utmerket selv med slike bruksmerker. Husk å alltid la liggeunderlaget tørke godt før du pakker det ned for oppbevaring.

Tarps

 

Skjold 10 - Mål

 

 

 • Skjold UL er et ultralett produkt, og veier kun 520g sammenlignet med vår Skjold 10 som veier 655g.
 • Skjold UL kommer i fargen “midnight blue”, mens Skjold 10 kommer i fargene “dark grey “ og “camo”
 • Begge tarps er solide og vanntette, og er begge er sydd på samme måte. Skjold UL er laget i ett litt tynnere tekstil, men er likevel nesten like robust som Skjold 10.
 • Velg den tarpen som passer best for deg basert på vekt, pakkvolum og farge.

Nei, det trenger du ikke, men en tarp kan øke komforten betraktelig når du er ute på tur. En tarp vil beskytte deg og utstyret ditt fra vær og vind og også gi skygge for sola på varme dager. Vår Skjold 10 tarp er en stor tarp, ca 10m2, og passer til alle våre Draumr-hengekøyer, samt Segl XL. 

Opphengssystem, barduner og plugger følger med. I tillegg følger det også med seam sealer da det i noen tilfeller er nødvendig å seam seale tarpen for at den skal bli helt tett.

 • Seam sealer må tørke i en del timer mens tarpen ligger utstrekt, det er en prosess fabrikken vår ikke har plass til eller tilbyr.
 • Skjold 10 er laget av et silikonbasert materiale som er det sterkeste og beste materialet som er tilgjengelig på markedet. Dessverre kan lekkasje gjennom søm på tarps laget av slike tekstiler alltid forekomme.
 • Skjold 10 leveres med en seam sealer som du kan bruke til å forsegle sømmen dersom dette er nødvendig. Tarpen blir da 100% vanntett!

Ta en titt på denne videoen: Hvordan sømforsegle din tarp?  

Ja, det er den! Skjold 10 er 30 % større enn den tidligere versjonen av Skjold, og dekker dekker omtrent 10 m2. 

Størrelse på tarp handler litt om smak og behag, samt om du forventer stiv kuling og snøstorm eller bare et lite regnskyll. Vi anbefaler likevel ikke tarps som er kortere enn ca 350cm (fra hode - til fotende) x 250cm (på tvers) til våre Draumr hengekøyer. Våre nye Skjold 10/Skjold UL tarps har målene 380x300cm og er 30% større enn tidligere modeller. Justering av størrelse er gjort etter flere tilbakemeldinger fra våre kunder som ønsket en noe større tarp. 

Segl XL

Ja, det kan du absolutt! Mange foretrekker å ligge diagonalt i hengekøya for flatest mulig liggestilling.

Ta overnattingen i Segl XL til ett nytt nivå:

 • Vurder innkjøp av passende myggnett
 • Isoler med underquilt eller liggeunderlag

Husk også at Segl XL egner seg perfekt på dagsturer i skogen eller hjemme i hagen. Se video her: Segl XL  

Vi produserer ikke egne myggnett til Segl XL, men vi vet at en del myggnett på markedet fungerer fint. Det viktigste når du velger myggnett er at du sjekker at det er langt nok. Det må være minimum tre meter langt.

 • Liggeunderlag: Det finnes spesialdesignede underlag for hengekøyer som Segl XL. Du kan også bruke et vanlig skumunderlag, reinskinn eller liknende. Her må du bare prøve deg litt frem.
 • Underquilt: Festes under hengkøya for isolasjon, og erstatter liggeunderlag eller liknende. Det finnes utallige modeller på marked. Google it;)

Reservedeler

Ta kontakt med oss på support@amokequipment.com dersom du ønsker å kjøpe reservedeler. Enn så lenge er de ikke til salgs gjennom nettbutikken, men vi har det meste på lager og hjelper deg gjerne med å skaffe det du måtte trenge. 

Vedlikehold

Det er alltid lurt å la utstyret få luftet seg godt etter bruk. Vær spesielt nøye med å henge opp utstyr som er fuktig eller vått. Produktet vil ikke nødvendigvis råtne om det lagres fuktig, men det kan føre til dårlig lukt og misfarging - over lang tid vil det også kunne påvirke styrken i tekstilene.

Alle våre liggeunderlag er laget med isolasjon av syntetiske materialer, og kan trygt oppbevares i pakkposen. 

Du er alltid velkommen til å kontakte oss på support@amokequipment.com hvis det er spørsmål du ikke finner svar på. Vi hjelper deg gjerne!

Utstyret ble lagt i handlekurven